Tuinfeesten in Groningen, Drenthe en Friesland

Het wordt steeds populairder, een tuinfeest organiseren. En dat is ook niet zo gek, want wat is er nou leuker dan een feest geven in uw eigen vertrouwde omgeving? Ook de gasten vinden het vaak erg leuk om bij mensen thuis te komen. Tuinfeesten zijn ongedwongen, sfeervol, gezellig en vaak ook nog goedkoper dan een feest in een horeca gelegenheid. Met een combinatie van de juiste inrichting, decoratiematerialen en een goede catering (of dat nu uw eigen kookkunsten zijn of dat van een cateraar), wordt een tuinfeest helemaal top.

Waar moet u aan denken als u een tuinfeest gaat organiseren? Wij hebben de belangrijkste aspecten op een rijtje gezet:

De omvang van uw tuin in verhouding tot het aantal gasten:

Ook met een kleine tuin kunt u een tuinfeest organiseren, maar let er dan wel op hoeveel gasten u gaat uitnodigen. Wordt het een tuinfeest waarbij de gasten staan, dan kunt u rekenen met 1m2 tot 1,5 m2 per persoon. Wordt het een feest met een ‘zittend’ diner, dan heeft u meer ruimte nodig, zo’n 2 m2 per persoon. Misschien heeft u de mogelijkheid om tuindeuren open te zetten, zodat de gasten zowel binnen als buiten kunnen staan.

Tuinfeest organiserenDe mogelijkheid om te schuilen bij slecht weer:

Als de weerverwachting onzeker is, kunt u het beste voor de zekerheid een partytent huren. Daarmee houdt u wel het buitengevoel vast en wordt het niet proppen in de huiskamer, mocht het toch gaan regenen. Voor de juiste sfeer kiest u een partytent die past bij de stijl van het feest. Nette en stijlvolle partytenten (stretch tenten en vouwtenten), zijn te huur bij Vier verhuur. Meer informatie? Klik hier.

Sfeervol en optimaal inrichten van je tuin:

Elke tuin is anders en kan anders worden ingericht. Wilt u dat de gasten aan tafel kunnen eten? Dan is er extra ruimte nodig. Klik hier voor voorbeelden van mooi gedekte tafels. Met de juist combinatie van tafellinnen, servies en bloemen, geeft u de tafels veel sfeer. Wordt het een informeel feest, huur dan deze leuke en hippe statafels. De tuinfeest decoratie kan bestaan uit mooie lantaarns of lampionnen, honeycombs, pompoms of slingers. Het mooiste is om te kiezen voor één type decoratie en niet teveel verschillende soorten decoratiematerialen te combineren. Voor een gezellig festival sfeertje, is het leuk om gebruik te maken van prikkabels. Wilt u prikkabels huren, klik dan hier. Andere tuinfeest verlichting kan bestaan uit fakkels, vuurkorven, waxinelichtjes in potjes et cetera. Wilt u meer informatie of tips hoe u een tuinfeest kunt versieren of aankleden of weet u niet waar u versiering voor uw tuinfeest kunt kopen, neem gerust contact op.

Het kiezen van het juiste eten en drinken:

Als u ervoor kiest om een tuinfeest met diner/buffet/bbq te organiseren, dan kunt u een cateraar vragen naar de mogelijkheden. Er zijn tal van originele mogelijkheden te bedenken, zoals een kok aan huis of het huren van een barbecue smoker. Vier Verhuur werkt samen met een aantal cateraars die van de gebaande paden af durven. Het is mogelijk om via Vier Verhuur eten en drinken te regelen. Ook een biertap kunt u via ons huren.

tuinfeest decoratieVoldoende servies:

Afhankelijk van het eten en drinken, heeft u uiteraard voldoende servies nodig. Denk aan wijnglazen, glazen voor sap, bierglazen, koffie kopjes, theeglazen, borden en bestek. Wilt u eens wat anders om het drinken in te serveren, denk dan eens aan leuke Mason Jars of vrolijk gekleurde bekers. Wegwerp servies kan, maar eet en drinkt vaak niet prettig en brengt daarnaast veel afval met zich mee.

Muziek:

Het kan leuk zijn om live muziek te regelen, akoestische achtergrond muziek bijvoorbeeld of in combinatie met een zangeres/zanger. Met muziek is het belangrijk dat u goed nadenkt wat u van het tuinfeest verwacht, wat voor gasten er komen en hoeveel gasten er komen. Vier Verhuur zorgt ook regelmatig voor muzikanten voor (tuin)feesten. Dus informeer gerust naar de mogelijkheden.

Uitnodigingen:

Heeft u iets bijzonders te vieren? Dan is het leuk om de uitnodigingen per post te versturen en dan in de stijl van het feest.

Wilt u de organisatie uit handen geven? Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. Hier staat meer informatie over de manier waarop wij een tuinfeest organiseren.

Een tuinfeest organiseren in Groningen, Drenthe of Friesland wordt met Vier Verhuur een feest!